Glasnik OPN

 

      MONTENEGRIN ACADEMY OF SCIENCES AND ARTS

      Proceedings of the Section of Natural Siences

      Editor in chief:
      Milojica Jaćimović (Podgorica)

      Associate editors:

      Petar Vukoslavčević (Podgorica)
      Branislav Glavatović (Podgorica)
      Igor Đurović (Podgorica)
      Gordan Karaman (Podgorica)
      Milan Marković (Podgorica)
      Predrag Miranović (Podgorica)
      Goran Nikolić (Podgorica)

      Editorial board:

      ... to be filled out...

 

Glasnik Odjeljenja prirodnih nauka osnovan je 1974. godine i objavljuje ga Crnogorska akademija nauka i umjetnosti. To je multidisciplinarni časopis koji objavljuje članke iz oblasti matematike, prirodnih, medicinskih, tehničkih i poljoprivrednih nauka. Glasnik prvenstveno objavljuje originalne istraživačke članke, mada i pregledni članci mogu biti razmatrani za objavljivanje. Od svog postanka Glasnik izlazi jednom godišnje.

Autori koji žele da objave članak u ovom časopisu ne moraju biti formalno uključeni u aktivnosti Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, niti moraju prethodno uspostaviti kontakt sa nekim članom Akademije. Svi istraživači su dobrodošli da direktno podnesu svoj članak.

Uputstvo autorima: 

Članak treba da bude napisan na engleskom ili na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (srpski, bosanski, albanski, hrvatski) ćiriličnim ili latiničnim pismom. Svaki članak treba da sadrži na početku naslov, imena autora i rezime, a na kraju rada literaturu i kompletne adrese autora (uključujući elektronske
adrese). Autori treba da pripreme članak koristeći LaTeX ili MS Word program. Preporučuje se da se koristi font 11pt i format stranice B5. Slog ( bez zaglavlja i broja strane) treba da bude širine 13 cm i visine 19 cm. Članak ne bi trebalo da sadrži više od 25 stranica, uključujući i sve grafike. Članak se podnosi tako što se u pdf formatu pošalje na elektronsku
adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U slučaju prihvatanja članka, poslije procesa recenzije, autori će biti zamoljeni da pošalju originalni LaTeX ili WORD fajl članka koji treba da bude pripremljen u skladu sa instrukcijama koje će biti poslate autoru. Takođe, treba poslati odvojeno naslov i rezime članka na engleskom jeziku.
Posljednji broj časopisa dostupan je u elektronskom obliku na sajtu.

Na ovom sajtu uskoro će se moći naći i sadržaji prethodnih brojeva.

Zainteresovani mogu dobiti konkretni članak objavljen u Glasniku, obraćanjem na adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

U nastavku možete pogledati dostupna elektronska izdanja Glasnika